Prohlášení členů ÚV ČSBS

Skupina nespokojených členů ÚV ČSBS složená z více než 12 zástupců oblastních organizací, kteří zastupují více než 700člennou základnu ČSBS napříč celou republikou, konstatuje svůj nesouhlasný postoj se současným vedením svazu, zejména v oblasti hospodaření, jeho pasivity v obhajování existence ČSBS a některých politických aktivit jeho předních funkcionářů. Při mimořádném zasedání ÚV 4. června 2019 jsme dali jasně a nahlas najevo, že se nám nelíbí chování vedení a jsme s ním v silném rozporu. Cílem transparentního řešení této krize není vyvolat exodus členů. Naopak, děkujeme členům ÚV ČSBS, kteří se k nám postupně přidávají, protože poznávají upřímnost naší snahy o nápravu vnitřní situace a tím i mediálního obrazu svazu. Odmítáme nařčení, že jsme vstoupili do ČSBS na popud jakéhosi vnějšího nepřítele s cílem zlikvidovat tuto organizaci odbojářů – někteří jsou mezi námi, ve své většině jsme jejich potomky a s úctou k jejich památce budeme nadále důrazně prosazovat změnu vedoucích představitelů ČSBS.

Za skupinu nespokojených členů ÚV ČSBS

Luboš Groh